Izleti iz Poreča

Program izleta iz Poreča i porečkih turističkih naselja iznimno je bogat i raznovrstan, kako morem, tako i unutrašnjost Istre. Primjerice, malim brodom plovi se do Limskog kanala, Rovinja, Nacionalnog parka Brijuni, a organiziraju se i brodski, ribarski i ''piratski'' piknici. Hidrogliseri i brzi brodovi voze izletnike do Venecije, Trsta i Pule. Putničke agencije organiziraju izlete i u poznatu prirodnu atrakciju Nacionalni park Plitvička jezera .
Neizostavni su izleti u istarske gradove i gradiće u unutrašnjosti, u Motovun, Hum, Grožnjan, Oprtalj, Momjan, Vižinadu, Višnjan, Beram, Sv. Lovreč, Pazin, Savičentu, Barban… Svaki će vas gradić očarati na svoj način. Možete se i rashladiti izletom u uređenu krašku jamu Baredine kraj Nove Vasi.
Istraživati možete i osebujna istarska vina uputite li se nekom od vinskih cesta Istre. Bilo kojim putem krenete na vaša kratka putovanja, pogled će vam zastati na brojnim maslinicima. Upravo vas oni vode cestama maslinova ulja na kojima možete kušati raznovrsna maslinova ulja, to tekuće zlato koje predstavlja pravo bogatstvo zdravlja.

BRIONI

Cjelodnevni izlet brodom. Nakon ugodne vožnje duž zapadne obale Istre izletnicima se pruža prilika da se upoznaju s atraktivnim turističkim mjestima poput Vrsara, Lim - fjorda i Rovinja), stiže se na Otočje Brioni koji je 1984. proglašeno Nacionalnim parkom i Memorijalnim centrom. Trosatni program uključuje posjet izložbama, foto-safari, razgledavanje etnografske i arheološke zbirke i ostataka rimskog dvorca. Povratak u Poreč u ranim večernjim satima.

LIMSKI ZALJEV - ROVINJ

Cjelodnevni izlet brodom duž bogato razvedene zapadne obale Istre. Obilazi se Rovinj stari gradić glasovit po svojim uskim uličicama i starim palačama izgrađenim u Venecijanskom stilu. Limski zaljev je mjesto posjeta ljubitelja nedodirnute prirode i sladokusaca plodova mora.

VENECIJA

Pridružite se ovom jedinstvenom izletu u najšarmantniji grad na svijetu! Našim prelijepim katamaranom "Prince of Venice", najudobnijim brodom na Jadranu, brzo ćete stići do pristaništa u Veneciji. Naš program uključuje razgled grada: Trg Sv. Marka, Duždeva palača, Most uzdisaja, Zvonik crkve Sv. Marka i posjet radionici stakla Murano...

JAMA BAREDINE

Upoznajte tajnovitu igru prirode, koja je nastajala tisućljećima, daleko od svijetla dana i oka čovjekova... Posjetite podzemni svijet JAME BAREDINE.

PLITVICE

Plitvička jezera su najpoznatiji nacionalni park u Hrvatskoj, a ubrajaju se među najljepše znamenitosti u Evropi, te ih je UNESCO uvrstio u popis Svjetske prirodne baštine. Postoji 16 jezera koja su uronjena u gustu šumu i međusobno povezana sa 92 vodopada. Posjetitelje će dočekati brojne staze za šetnju te drveni mostići podignuti tik iznad mirne površine pojedinih jezera. Cijena izleta uključuje prijevoz klimatiziranim mini busom (8 osoba), ulaznicu u nacionalni park, vožnju brodom, vodiča i večeru

izvor: Turistička zajednica Poreča


Potraži smještaj


Meteo i Web-kameraTemperatura (4m iznad mora): 12,8°C
Vlažnost: 94%
Temperatura mora: 10°C
Tlak zraka: 1007,1 hPa
Vjetar: 6 km/h 99° E
Kiša: 0 mm/h