Što raditi

Biciklizam

Ako ste zaljubljenik biciklizma Poreč je pravo odredište za vas. Oni koji vole prirodu nesumnjivo će podjednako uživati u biciklističkim stazama koje se protežu duž morske obale, kao i onima koje prolaze ruralnim zaleđem, mediteranskim šumarcima, uz ostatke kaštela, prethistorijskih gradina, crkava i rustičnih vila.
S biciklom možete razgledati grad Poreč, zaustaviti se i predahnuti uz razgled veličanstvene Eufrazijeve bazilike, ali i uputiti se stazama koje će vam razotkriti prirodne ljepote Istre i odvesti do tajnovitog svijeta podzemnih Baredina. Užitak vožnje biciklom zasigurno će vam donijeti staza kojom su prohujali profesionalni vozači na 2. dionici svjetske elitne utrke Giro d'Italia.
Već u zimskim mjesecima putujuću Istrom naići ćete na biciklističke ekipe koji povoljne klimatske uvjete koriste za trening programe. Dobro označene staze na raspolaganju su svim uzrastima, a prema svojoj kondiciji možete birati između blažih i onih izazovnijih.
Za boravka u Poreču svoje vještine možete iskušati na nekom od brojnih natjecanja, od rekreativnih do profesionalnih, uvrštenih u kalendar Svjetske biciklističke federacije.
PROVJERITE DETALJE

Pješačenje

Pješačenje, trekking ili jednostavna šetnja najbolji je način na koji možete upoznati i razgledati Poreč, njegovu starogradsku jezgru, cijelu porečku rivijeru i k tome, ostati u odličnoj tjelesnoj formi. Aktivni odmor u dodiru s prirodom pozitivno će djelovati na vaše zdravlje i raspoloženje, a preporučujemo je svim dobnim uzrastima.
Poreč obiluje pješačkim stazama, a zahvaljujući dugim šetnicama u hladu borova svi će romantični šetači pronaći svoje mjesto na klupama uz more od centra grada do Plave lagune, a imate li dovoljno snage, možete svoju šetnju nastaviti dalje prema Zelenoj laguni i upoznati idilične porečke lagune i male uvale.
Za rekreativce nemirna duha, na sjevernoj strani Poreča proteže se, sportsko-rekreacijskom zonom do Materade, staza kojom možete pješačiti na svježem zraku uz morski povjetarac.
PROVJREITE DETALJE

Aktivnosti na moru

Ljubiteljima mora u Poreču sigurno neće biti dosadno, pogotovo ako su poduzetnija duha. Ljepote Jadranskog mora i podmorja možete istraživati tijekom cijele godine. Uz biljni i životinjski svijet mora sakriven uz podvodne grebene i spilje, razgledati možete i utihnuli svijet potonulih brodova.

Ronilački centri dobro su opremljeni za organiziranje i vođenje ronjenja na raznim atraktivnim lokacijama i za asistenciju pri ronjenju. Ljeti organiziraju škole ronjenja, a mogu prihvatiti i veće grupe ronilaca.

Duž obale, od Lanterne do Poreča i Zelene lagune nekoliko je sportskih centara u kojima je moguće iznajmljivanje jedrilica, najam čamaca na vesla i čamaca s motorom, sandolina, pedalina, vodenih skutera i dasaka za windsurfing. Moguće je iznajmiti i sve potrebne rekvizite za plažu, ali i skijati na vodi uz pomoć žičare. Oni spretniji mogu skijati na vodi i uz vuču glisera.
PROVJERITE DETALJE

izvor: Turistička zajednica Poreč


Potraži smještaj


Meteo i Web-kameraTemperatura (4m iznad mora): 12,8°C
Vlažnost: 94%
Temperatura mora: 10°C
Tlak zraka: 1007,1 hPa
Vjetar: 6 km/h 99° E
Kiša: 0 mm/h